miért veszekszik a nő

2017 feb 02.Puritán

csak spekulálok, de mi van, ha ez a logikája:

– a klasszikus nő* azt akarja, hogy megvédjék (a klasszikus férfi meg azt, hogy gondoskodjanak róla)
– leggyakrabban (a n)ő maga az, aki a legtöbbet árt magának (hiszen ki sem tudja jobban, hogy mik a gyenge pontjaink, mint mi magunk? pontosan érezzük, hova kell jó nagyot csapni, hogy megnyomorítsuk a lelkünket)
– elkerülhetetlen, hogy tesztelgessük egymást. nem is kell szándékos/tudatos legyen
– szóval a nő teszteli, hogy a párja képes-e megvédeni
– ezért a kiválasztott férfit belöki a ringbe a legveszélyesebb állattal, akivel le kell nyomnia a boss-fight-ot, és azáltal bizonyíthatja, hogy valóban képes megvédeni
– ez pedig ugye a nő saját démona: a bizonytalanságokkal teli, de rendkívül erős, érvekkel legyőzhetetlen, agresszióra csak mégrosszabul reagáló vadállat, aki ellen senkinek sincs esélye. ez meg kb olyan, mint a római korban belökni  egy halálra ítélt gladiátort fegyver nélkül egy kiéheztetett oroszlán ellen az arénába. csoda kell ahhoz, hogy egyáltalán túlélje
– a teszt lényege: ha a legveszélyesebbet le tudja győzni, az azt bizonyítja, hogy bárkitől meg tudja védeni

itt elakadtam, mert el nem tudom képzelni, hogy melyik épeszű “gladiátor” tenné ki magát ennek az öngyilkosmerényletnek, ha nem muszáj. és mégis… vannak férfiak, akik hajlandóak belemenni [egyik-másik (elenyésző számról van szó) még sikerrel is jár, s lebirkózza az oroszlánt puszta kézzel].
nem jut eszembe jobb magyarázat, mint az, hogy szereti a kihívást. “lehetetlennek tűnik? tökéletes! where do I sign up?”

úgyhogy csúfolódhatunk a hisztis/veszekedős nőkkel, de azt sem kellene szem elől tévesztenünk, hogy nem játszanák a játékot, ha nem volna kivel.

________________________________

*vagy nőies férfi (ne tessék felháborodni, nem arról van szó, hogy puhány, csak a lelkivilágát inkább nőies energiák mozgatják)

Oszd meg:

Szólj hozzá...

Szólj hozzá!